Κωνσταντίνος Σέργης

H Οδοντική Προσθετική είναι μία από τις 13 επίσημες οδοντιατρικές ειδικότητες που αναγνωρίζονται Διεθνώς. Είναι η ειδικότητα της αποκατάσταση των φυσικών δοντιών και της δημιουργίας και τοποθέτησης φυσικής απομίμησης υποκατάστατων δοντιών και οδοντικών εμφυτευμάτων.

Οι Προσθετολόγοι είναι εκπαιδευμένοι να αποκαθηστούν το στόμα σας συνολικά με τη χρήση εξειδικευμένων γνώσεων και δεξιοτήτων από κοινού με τις πλέον πρόσφατες τεχνικές και τα σύγχρονα υλικά.

Στόχος τους είναι να αποκτήσει εκ νέου το στόμα σας τη βέλτιστη αισθητική και λειτουργία καθώς με τον τρόπο αυτό θα μπορέσετε να διατηρήσετε τα δόντια σας για όσο το δυνατόν περισσότερο και να μειώσετε την ανάγκη για μελλοντική οδοντιατρική θεραπεία.

 

Οι υπηρεσίες που υπάγονται στην εμπειρία ενός Προσθετολόγου περιλαμβάνουν:

     1. Αισθητική οδοντιατρική

     2. Οδοντικά Εμφυτεύματα

     3. Στεφάνες και γέφυρες

     4. Όψεις πορσελάνης

     5. Αντικατάσταση αποτυχημένων οδοντιατρικών εργασιών

     6. Πλήρεις και μερικές οδοντοστοιχίες

     7. Φθορά των δοντιών - Δόντια με εκτεταμένες αποτριβές

     8. Δυσλειτουργίες Κροταφογναθικής Διάρθρωσης
 

Ο Κωνσταντίνος Σέργης αποφοίτησε από την Οδοντιατρική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών το 2006.

Στο διάστημα 2008 έως 2010 γίνεται δεκτός στο Πανεπιστήμιου του Εδιμβούργου της Σκωτίας, στο πρόγραμμα της Οδοντικής Προσθετικής και Εμφυτευμάτων, όπου και αποκτά και τον τίτλο του Master της Κλινικής Προσθετικής - MClinDent in Prosthodontics (Edin). 

Επίσης, εργάζεται σε πολυκλινική του Ηνωμένου Βασιλείου, με έμφαση στην ακίνητη προσθετική και την αισθητική οδοντιατρική.

Από τον Δεκέμβριο του 2010 είναι Επιστημονικός Συνεργάτης του τομέα της Προσθετικής στην Οδοντιατρική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, στα πλαίσια της κλινικής άσκησης των φοιτητών.

Από τον Ιανουάριο του 2011 διατηρεί ιδιωτικό οδοντιατρείο στην περιοχή του Κορυδαλλού Αττικής, με εξειδίκευση στην προσθετολογία, την αισθητική οδοντιατρική, τα οδοντικά εμφυτεύματα καθώς και τις ψηφιακές εφαρμογές της κλινικής προσθετικής.

Από το 2015 δραστηριοποιείται παράλληα ως Key Opinion Leader του ενδοστοματικού σαρωτή TRIOS της εταιρίας 3Shape στην Ελλάδα.

Είναι μέλος σε αρκετές επιστημονικές εταιρείες μεταξύ των οποίων της Ευρωπαϊκής Προσθετικής Εταιρίας (ΕPΑ), της Ελληνικής Προσθετικής Εταιρίας (ΕΛΠΕ), της ICOI Hellas, της Ελληνικής Ακαδημίας Ψηφιακής Υπολογιστικής Οδοντιατρικής (ΕΑΨΥΟ), του Royal College of Surgeons του Εδιμβούργου, καθώς και του General Dental Council του Ηνωμένου Βασιλείου.

 

 Δείτε το αναλυτικό βιογραφικό του ιατρού »